Selamat Hari Raya

Lama tak update blog…2-3 bulan sibuk sbb tukar tempat kerja baru…hari ni baru ada sedikit masa nak updated blog… rasanye sempat lagi nak ucap Selamat Hari Raya , Maaf Zahir dan Batin….

Tahun ni raya amik gambar bertiga je..sbb my parents gi umrah..insyaallah raya ke-9 baru balik..adik beradik yg lain semua raya kat umah mertua masing2…so aku satu family jelah yg beraya kat kampung parents aku…he..he..he…

Ni plak bergambar dgn sedara mara yg ada…separuh raya kat sebelah mertua masing2…yg ni je yg raya kat kampung aku tahun ni…kurang meriah berbanding tahun lepas……

Advertisements

Hampeh

Halloo…apa khabar semua ee… adooii..lama tak jengah blog org..dan lama juga tak post new entry. Dah berkulat dah blog aku mcm kamera aku juga..busy betui aku..he..he..he..hari sabtu ptg aku pi putrajaya..plan nak amik gambar firework. 6.30 pm aku dah pacak tripod kat area masjid besi tu..sbb nak amik gambar sunset dan masjid besi..Tp sedih sbb tunggu punya tunggu..sampai pukul 9.45 mlm tak juga muncul bunga api..aku ingat takde bunga api mlm tu..sbb kapal2 berlampu pun dah blk masa tu..so aku dgn perasaan kecewa terus angkut semua equipment aku and balik. Baik aku drive atas jambatan and tepat kul 10 mlm bunga api pun on..1001 sumpah seranah kuar..hampeh betui..lain kali bg tahulah pukul berapa nak bakar itu mercun..addoiii..aaii…so ni jelah gambar yg dapat amik…sila klik kat gambar untuk size yg besar..he..he..he..

“Amik gambar lalang”

“Masjid besi waktu hampir senja”

“Masjid pink, bangunan kerajaan dan jambatan apa ke nama pun aku tak tahu”

“Waktu senja dah nak penghujung”

“Masjid besi waktu malam”

“Masjid besi lagi”

 

“Masjid besi dan bangunan apa ntah”

“Kapal berlampu”


Mari Belajar….

“Kalau nak amik gambaq…First..papa kata kena cari hot spot…ermm…mana nak set up tripod ni ye…..”

 

“Hah…dah jumpa tempat strategik…so boleh start set up.. Ikut dlm manual..first kangkang kan kaki dia pastu lock semua kaki dia..he..he..he.. senang betui…”

 

“Orrriiittttt…done… tempat dah strategi…tripod dah pasang…so check water level plak….”

 

“Now…pasang kamera kat tripod…screwed type mounting je…he..he..he…”

 

“Ok ladies…Say Cheess…he..he..he.. 🙂 “


100

Wah…tak sangka aku..dlm malas2 aku meng update blog…ni entry ke 100 aku..tahniah untuk aku..kira Jubli Emas lah ni (walaupun blogger lain entry dah sejuta, kira 100 ni kira ok untuk aku..wakakaka.akakak… 🙂 ).. Mcm biasa..bila capai satu milestone..kita kena pasang azam baru… Azam baru aku dlm dunia pemblogkan..aku nak keep updated blog aku sampai next milestone..he..he..he.. 🙂

“Mana bunga api nye..kata Jubli Emas… 🙂 )


April

He..he..he…

..

..

..


Lompat Si Katak Lompat

Bila dah tahu nak amik gambaq apa..timbullah idea yg bukan2..he..he..he.. 🙂

“Wu..hu…”

“Taraaa…”


Pengembaraan Si Kuning

Ini adalah kesinambungan untuk entry pengembaraan katak beroda.. Dulu masa anak aku kecik..dia naik katak beroda. Tapi dah besar sikit dia kata tak best naik katak..naik si kuning plak… he..he..he.. Dah 2 minggu lbh aku beli si kuning ni..tapi tak sempat nak bawa budak kecik ni naik si kuning..sbbnya..bila ptg je hujan…tp sabtu lps cuaca baik so aku bawalah dia naik si kuning ni…. 🙂

“Inilah Si Kuning…amacam??? ada berani..mahu race?”

“Alamak…ada aweklah.. Pheewwiiitttt…”

“Amik gambaq dgn mama plak…”