Belajar Sejarah

Dulu masa aku sekolah…subjek sejarah mmg aku fail..siap dpt E lagi bila test atau exam..tp bila PMR dan SPM aku buat taktik hafal soalan2 yg spot… by that time kalau soalan yg kuar tak sama dgn yg aku hafal, mmg confirm aku tido sepanjang exam.. 😛 … tapi alhamdulillah rezeki aku…semua kuar..so dapat A… kali ni..aku taknak anak aku ikut cara aku..dari kecik kena terapkan nilai sejarah kat dlm diri dia.. so aku pun bawa anak aku pi jln2 kat melaka..tempat2 sejarah kat melaka… walaupun aku sendiri pun tak pernah pi..tp aku gagahkan juga.. he..he..he.. semangat cinta negara juga aku ni…

“Ini bangunan aku tahu sbb aku baca kat atas tu… bangunan pengishtiharan kemerdekaan.. itu je aku tahu. ada bunyi2 mcm sejarah so aku amik je gambar..pastu bg tahu anak aku yg ni bangunan sejarah.. 🙂 “

“Yg ini aku confirm tahu..sbb pernah kuar dlm soalan sejarah PMR tahun 1994.. Soalan nombor 23..Jawapan aku pakai dadu..aku tembak A.. A Famosa.. 😛 “

“Ini meriam aku tak tahu apa cerita pasal dia..sbb aku tak baca plak kat papan tanda yg ada..aku amik sbb dah ada kat kawasan mcm ni..kira sejarah jugalah tu… lg satu saje je aku nak provok team arsenal… meriam buruk ni sama dgn lambang arsenal.. wakakaka.. “

Advertisements

23 responses to “Belajar Sejarah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: