Mini

Selama aku duk kat melaka..ulang alik melaka..aku tak pernah pi Mini Malaysia dan Mini Asean..Last week aku tergerak nak pi sambil tgk2 apa benda ada kat dalam tu..so aku pi sorang2..sampai kat sana aku ingat tiket mahal..rupa2 nya..RM5 hinggit je…oklah tu..jimat duit sikit…masuk2 je aku tgk ada byk umah tradisional..kira punya kira ada 13 umah… ooooo… baru aku tahu…ada replika umah tradisional setiap negeri di malaysia rupanya.. So aku snaplah gambar2 13 biji umah tu… tp byk umah aku tgk dah rosak..atap dah tercabut2 dah…mcm tak berapa nak jaga je… takde budget kot..yelah..tiket pun RM5 je..mana nak dapat budget nak ganti semua benda alah ni…so aku share 2-3 keping gambar… layanzzz.. πŸ™‚

“Kat pintu masuk…mcm senget je gambar yg aku amik ni..”

“Rumah Tradisional negeri Perlis…nape aku pilih gambar ni..sbbnye..gambar umah ni je yg aku dapat amik dari angle tepi…yg lain tak dapat sebab tgh ubah suai dan bersemak samun…kang salah pijak kuar ular susah plak..”

“Hah…ni umah org Melaka… Ulau melingkau atas pagau…he..he..he..)

Advertisements

14 responses to “Mini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: