Venice Italy

Finally..aku berkesempatan juga pi naik bot kat sungai melaka yg indah itu..(Melaka River Cruise) ๐Ÿ™‚ .. Dah lama dah plan nak pi naik bot..tp bila hujung minggu je..beratur punya panjang nak beli tiket..blum lg beratur nak naik bot…so kali ni aku pi time weekdays…org tak ramai..lps maghrib je terus cabut…sampai je kat tempat parking, aku tgkย kosong gila..ada 2-3 biji je kereta…aku siap parking melintang lagi..sbb kosong..saja je buat jahat..he..he..he.. ๐Ÿ˜ˆย Pastu pi kaunter beli tiket…tiket pun murah je..RM10… Lps beli tiket pi kat bot..bot siap dah ready..ada 2-3 org dlm tu…aku naik terus duk plg depan..lps 5 minit bot pun gerak…mmg best..tak sangka aku sungai melaka yg dulu kotor boleh jadi cantik mcm skang ni…dah mcm Venice Italy dah aku tgk..bangga sungguh aku jadi anak jati Melaka ni…so aku share 2-3 keping gambar… layannzzz…. ๐Ÿ˜›

p/s: Klik kat gambar untuk size yg besarrrr punya… ๐Ÿ™‚

“Setiap bangunan di tepi sungai ada lampu dan cat baru..dulu dah mcm tempat jin bertendang dah..”

“Eye on Melaka… fuiiyooo…”

“Kampung Moten….dapat subsidi untuk bumbung..”

Advertisements

16 responses to “Venice Italy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: