Aku sebiji lens

Aku sebiji lens. Nama aku Sony 50mm F1.8 SAM (bukan adik beradik Sony DwiKoncoro). Aku di lahirkan di sebuah kilang Sony di Japan. Aku diperbuat dari campuran plastik dan kaca. Badan aku berwarna hitam menawan. Selepas di bungkus dalam kotak, aku di bawa ke sebuah kedai Sony di KLCC menaiki tongkang. Setibanya di sana aku di letakkan dalam almari berkaca. Aku begitu gembira sbb ramai aweks2 yg melihat aku..tapi hampeh takde sorang pun yg nak beli. Takde duit jgn tgk (wah marah plak.. 🙂 ). Pada satu hari, aku nampak seorang lelaki yg bertubuh sasa dtg melihat aku. Boleh tahan macho juga lelaki ni..kalau aweks tgk leh jadi igauan ngeri di malam hari..wakakakak… Selepas puas membelek, meraba bagai, lelaki tu terus membeli aku dgn harga RM500 hinggit selepas diskaun. Yahooo..aku ada tuan baru…

Wah..mcm karangan masa aku kecik2 dulullah..he..he..he.. sebenarnya last week aku sudah berjaya menambah koleksi lens aku… this time aku beli prime lens. Sesuai untuk portraiture photography. So lepas ni boleh aku amik gambar model ni…he..he..he.. 🙂 Aku attached sekali sample gambar pakai lens ni… bokeh dia mmg best..

Danish main tepuk amai-amai…

Danish skang asyik nak berjalan saje…Gambaq ni amik pakai tripod…

Papa picit pipi dia..he..he..he..

Hola….

Sayang anak papa….

Nape muka sedih plak ni…. 🙂

Advertisements

16 responses to “Aku sebiji lens

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: