Selamat Tahun Baru..(back dated)

Lamanye tak bukak blog dan add new post…sibuk betul skang ni… sampai lupa yg aku ada blog..anyway selamat tahun baru.. azam baru aku nak sambung azam yg lepas2…he..he..he..๐Ÿ™‚

“Layan Sunset Tahun Baru at PD”

“Ni pun sama”


Mencangkul…

– Selepas raya adalah masa yg sesuai untuk mencangkul –

– Satu hari 2 jam…hujung mingguย 8 jam –

– Setiap hari adalah hari isnin –

– Insyaallah…hasilnye adalah lumayan –

image

Sesungguhnye…equipment drawing zaman tok kadok (org dulu2) amat menyakitkan mata…kalau tenung lama2 leh jadi mcm Fatimah Juling…adooii..aaiii… lukisan lidi anak aku pun lawa dari drawing ni….๐Ÿ™‚


Burung marah..

image

Game burung marah a.k.a angry bird atau wee-wee (anak aku sebut)..

mmg popular skang ni..boleh jd gian kalau main…anak aku yg kecik ni pun suka main….

aku pun terpengaruh dgn game ni..habis semua stage dgn series dia aku main…he..he..he…๐Ÿ™‚


Milo….

image

Kat opis aku ada mesin bancuh air…ada 3 jenis air yg dia boleh bancuh…milo…white coffee..dan teh tarik.. Dlm tiga2 tu aku plg suka milo… Sedap gila dia bancuh…aku dah jadi ketagih minum air ni…rasa mcm ltk dadah plak…dia punya sedap mcm air milo dari lori milo yg dtg sekolah masa aku kecik2 dulu……aku nak tanya dgn tea lady aku mana dapat mesin dgn pek milo ni..aku nak beli nak ltk kat umah…he..he..he..


3 Bulan…

Pejam celik…pejam celik…kejap je dah 3 bulan aku kerja kat tempat baru… so far so good.tempat kerja pun lbh kurang je dgn tempat kerja aku yg dulu2.

Hari ni ada design review dgn client…selalu bila ada design review mesti client dgn muka berlagak komen mcm dia lahir tepi wellhead… pump dan compressor tu semua mainan masa diorang kecik2…he..he..he.. tp cik jemah tak kisah…yg penting bila ada design review dgn client selalu ada mkn free.. itu yg aku suka..he..he..he..

image

“Dah mcm main game ular kat dlm hp nokia dah aku tgk screen ni…apa pun tak boleh..he..he..he..”


It’s time for tab….

“Samsung Galaxy Tab 10.1”

Skang ni dah ramai org ke hulu ke hilir bawa tablet pc..mcm2 ada.. Ipad, Galaxy Tab, Asus Transformers, Motorola Xoom dan mcm2 lg lah….dulu org bawa laptop..skang dah takde sgt dah org bawa laptop…berat katanye… so aku hari tu jln2 kat Pavilion tersinggah kat kedai jual Galaxy Tab… Ada demo set kat situ…aku belasah main dan try puas2… dah puas try, ย alih2 aku terbeli plak…adoooiiii..aaiii…๐Ÿ™‚

Anyway why aku pilih Galaxy Tab sbbnye:

1) Lebih nipis dan lebih ringan dari Ipad 2 dan mana2 tablet pc yg lain…

2) Using Android 3.1 Honeycomb (latest google android OS)

3) Using Nvdia Tegra 2 Chipset and dual core processor for smoth and silky..he..he..he..

4) Walaupun nipis…bateri tahan lama sehingga 10 jam.

5) Camera ada flash..ipad 2 takde…

6) And the last one……aku sudah kena pancing dgn promoter dia (amoi berambut karat dan berskirt pendek) ..adooiii..aaiii….๐Ÿ™‚


Pak Arab Celup….

Budak kecik yg tak reti duk diam tgh tunggu Aki dan Uwan kat KLIA sambil minum air milo……actually last rabu aku pi jemput ayah dan emak aku kat KLIA…alhamdulillah diorang selamat sampai dari Makkah…cuma wheel char electric ayah aku je yg tak tahu hilang ke mana…dah buat report kat kaunter bagasi..so diorang akan check dan call kemudian.. aku suspek Usop wheel char sudah amik itu barang…he..he..he..

Bila semua settel..kitaorang gerak blk melaka…aku rasa aki dgn uwan ada bg ceramah sikit kat anak aku masa on the way balik…sebabnye…..

sebabnye….

sebabnye….

sebabnye….

Tadaaaa….anak aku sudah berubahlah….sudah jadi pak arab saudagar minyak…he..he..he.. baju dah ada…tiket flight je belum ada lagi…kena kumpul duit ni….

Thanks to Aki and Uwan sbb belikan cucu2 nye jubah…he..he..he.. insyaallah ada rezeki lebih aku nak bawa family aku pi buat umrah..amin…. (Dah mcm Pak Arab celup dah…he..he..he..)